čtvrtek 27. února 2014

Oblíbené seriály

Možná někdo už tak jako občas já prostě neví, na jaký seriál se dál dívat. Tohle je nejhorší, když mají moje seriály vysílací pauzy a já potom nevím, co s časem. Někdy na filmy prostě není nálada, protože jsou moc dlouhý a buď u toho člověk usne, nebo naopak zůstává sloho vzhůru, aby film dokoukal. Seriál má 20 nebo 40 minut a je to rozhodně lepší (aspoň tedy pro mě) udržet pozornost takhle kratší chvíli, než nějakou delší. Říkala jsem si, že bych seriály seřadila podle oblíbenosti, ale asi by to vůči některým nebylo spravedlivý a tak je seřadím prostě a jednoduše podle toho, jak je můžeme vidět v televizi, spíš podle toho, jak je dávají v Americe. :) (Ano, na britský seriály prostě nekoukám :D)
Upozornění!! předem.. co se týká seriálů, používám občas dost anglických výrazů a hlavně názvy seriálů nepřekládám do češtiny, přijde mi to jako hanění dobrýho jména všech seriálů. :)


Pondělí:

2 Broke Girls



Info podle čsfd: Příběh se odehrává v New Yorku a zaměřuje se na dvě servírky. Max pochází z chudé rodiny. Caroline se sice narodila do bohatství, ale opustilo ji štěstí a tak se musí živit jako servírka v brooklynské restauraci. Tyhle dvě se rychle skamarádí a vysní si společnou kavárničku. Jediné, co jim na cestě za jejich snem brání je počáteční kapitál 250 000 dolarů.

Můj komentář: Musím říct, že jsem tenhle seriál začala sledovat až nedávno a viděla jsem zatím jen prvních pár dílů, ale musím říct, že tyhle dvě holky mě vážně baví. O seriálu jsem slyšela už kdysi předtím, ale nikdy nějak nebyla chuť ani čas na další seriál. Můj názor se ale změnil po tom, co jsem viděla People's choice awards a tyhle dvě tuhle super událost uváděly. Získaly si mě a hned jsem seriál začala stahovat. :)

How I met your mother



Info podle čsfd: Komedie o tom jak se Ted (Jason Radnor) zamiloval. Párek jeho spolubydlících Marshalla (Jason Segel) a Lilly (Alyson Hannigan) už nebaví osamělost Teda, a tak se rozhodnou, že mu pomůžou najít dlouholetou partnerku. Barney, sebevědomý týpek, jenž si myslí, že zná všechny techniky, jak sbalit každou holku, je naprosto opačného názoru. Ted se nejprve seznámí s Robin (Cobie Smulders). Věří, že je ta, na kterou čekal, ale není tomu tak. Nezbývá mu nic jiného, než hledat dál. V budoucnosti Tedův, vyprávěčův, hlas (Bob Saget) na začátku každého dílu povídá svým dětem historky, které se stali předtím, než potkal jejich matku. Americký sitcom, který předčil svou popularitou i velice známé Přátele.


Můj komentář: Musím říct, že tohle byl jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. Vlastně úplně první seriál, kterej jsem začala sledovat v angličtině a bylo to už někde na střední. No a teď? Teď na něj koukám spíš už jen ze zvyku a hlavně kvůli tomu, že se blíží do finiše a já bych ráda viděla, jak to nakonec všechno dopadne.




Úterý:



Glee





Info podle čsfd: Vystoupení amerických školních sborů zvaných glee kluby vypadají poněkud jinak než naše obvyklé besídky. Jde o show se vším všudy – s hudbou, choreografií, kostýmy, svícením, sólisty... Kluby pořádají veřejná vystoupení a účastní se národní soutěže. Pokud je klub úspěšný, tak to pro školu znamená i prestiž a peníze (sponzoři apod).


Mladý učitel španělštiny Will Schuester působí na McKinleyho škole v Ohiu, kde jako student zažil období největší slávy tamního klubu. Tehdy patřili sboristé mezi nejpopulárnější žáky, protože byli opravdu dobří zpěváci a tanečníci. Jenže současný klub je absolutní propadák. Chybí lidé a schopný sbormistr. Schuester se klubu ujme a čeká ho nelehká cesta. Musí získat kvalitní členy, kteří se zároveň musejí smířit s tím, že podle názoru většiny dětí ve škole jsou sboristé vrcholně trapní. Štěstí se na něj usměje v okamžiku, kdy při konkurzu objeví výjimečně talentovanou studentku Rachel. Ani ostatní adepti na tom s hudebním nadáním nejsou špatně – zženštilý Kurt dokáže vyzpívat neuvěřitelné výšky, korpulentní Mercedes dokonale ovládá svůj hlas, vozíčkář Artie skvěle hraje na kytaru a koktající Tina přestává při zpěvu zadrhávat. Na škole to ale nikdo z nich nemá snadné, téměř bez výjimky jsou terči šikany. Házejí je do popelnice, zavírají do kadibudek, polévají ledovou vodou apod. Není tudíž divu, že se nikdo další do sboru nehrne. Až díky lsti dokáže sbormistr Schuester přilákat kapitána fotbalového mužstva, který má přirozený, ale poněkud neotesaný talent. První záblesk šance na úspěch nedá spát tělocvikářce a trenérce roztleskávaček Sue, která je zvyklá, že její kroužek je na škole ten jediný důležitý. Rozbíhá proto ďábelský plán na zničení klubu v samotném zárodku...

Záměrem tvůrců bylo vytvořit protiklad seriálům plným násilí a vražd. Něco originálního a zároveň pozitivního a optimistického. A seriál má skutečně schopnost vyvolávat v divácích dobrou náladu.


Můj komentář: Tomuhle seriálu jsem se dlouho bránila, protože jsem viděla, jak jsou tím moji kamarádi posedlí a já rozhodně nechtěla patřit k nim. Když na mě ale přišla v Anglii z nudy seriálová krize, vrhla jsem se na to a zalíbilo se mi to. Nemůžu teda říct, že bych z toho byla nejvíc odvařená a byla do toho blázen, jako moji kamarádi, ale určitě to má něco do sebe. Baví mě ty covery všech možných známých i neznámých písniček, někdy se mi i v jejich podání líbí možná i víc, než v originále. Kdo má rád muzikály a žije hudbou, je to určitě ten správnej seriál pro něj. :)

Chicago Fire



Info podle čsfd: Adrenalin do žil a slzy do očí... Elitní tým hasičů bojuje o životy druhých, zatímco ty jejich jsou ve stálém ohrožení.
Chicago Fire nás zavádí na 51. hasičskou stanici k elitní požární, záchranné a zdravotnické jednotce. Ukazuje prestižní povolání, které je neuvěřitelně nebezpečné, vyčerpávající a stresující, avšak také naplňující a vzrušující. Žádný stereotyp tu nenajdete. Hrdinové z 51. směřují do míst, odkud ostatní utíkají. Navzdory všem rozdílům, rozporům či osobním antipatiím se v profesním životě tento tým snaží čelit situacím spojeným se životem a smrtí jako rodina.

Můj komentář: Seriál, na kterej jsem narazila díky kamarádce, když jsem byla v Anglii. Jsem moc ráda, že jsem se k němu dostala, protože je to podle mě jeden z nejlepších seriálů vůbec. Je to zase o něčem jiným, než pořád jenom smích nebo super hrdinové. Je to prostě o hasičích, co zachraňujou životy jiným a přitom sami bojujou se svými vlastními problémy a snaží se vést svůj vlastní život. Naprostá paráda, rozhodně doporučuju!! Kamarádka kouká teď i na Chicago PD, to je zase o policajtech v Chicagu a je to prostě jako bratrskej seriál k tomuhle seriálu. :) Tak třeba by se to někomu taky mohlo líbit. :)

The Originals


Info podle čsfd: Klaus (Joseph Morgan) se usídlí ve Francouzské čtvrti New Orleans, kterou pomohl vybudovat. Zde se potkal se svým bývalým chráněncem Marcelem (Charles Michael Davis), jenž nyní nadpřirozenou čtvrť vede. Hayley (Phoebe Tonkin), která teď nosí Klausovo dítě, se v New Orleans také nachází. Drží ji tam čarodějky (Daniella Pineda, Danielle Campbell), které chtějí svrhnout Marcela. Za svým bratrem přijíždí i Elijah (Daniel Gillies) a nejspíš i Rebekah (Claire Holt). A do to všeho se tam nachází i studentka psychologie Camille (Leah Pipes), jenž studuje chování lidí, kteří si nejsou vědomi, že vedle nich existuje i nadpřirozený svět... 

Můj komentář: Bratrský seriál nebo umělecky řečeno spin-off seriálu The Vampire Diaries byl pro mě velkým překvapením. Bála jsem se, že to bude jenom něco, na čem se chtěj jenom vyrejžovat prachy, ale nakonec to dopadlo skvěle a ten seriál jsem si zamilovala a to nejen kvůli tomu, že je tam můj oblíbenec Klaus a Elijah. Jsou to krasavci, to musíte uznat. Klaus a jeho úsměv a potom je tu Elijah a jeho spravedlivá osobnost a jeho obrovský charizma. Kdo má ráda The Vampire Diaries, rozhodně by mu tenhle seriál neměl unikat, je to BOMBA! :)

Chicago PD




Info podle čsfd: Ve městě dojde k sérii brutálních vražd. 21. okrsek pod vedením seržanta Hanka Voighta je na stopě kolumbijskému drogovému kartelu, který je v městském podsvětí dobře zorganizovaný. Po pátraní objeví D'Anthonyho, který jim v případu umožní velký pokrok. Samotné dění na okrsku je však plné složitých osobních a pracovních příběhů a rivalit mezi jeho členkami a členy, kteří si dokonce můžou vyžádat život některého z policistů. Mezitím se Olinskimu podaří přesvědčit nadějného mladíka Rookieho Kylea Ruzeka, aby zanechal studia na policejní akademii a přidal se k jednotce.



Můj komentář: Tenhle seriál je dalším spin-off, tentokrát ale Chicago Fire. Začala jsem na něj koukat minulý týden na doporučení kamarádky a je to super. Baví mě to moc, jen je škoda, že to má zatím jenom 5 dílů, ale tak příbývaj nový a hlavně nikdo není pak moc zaostalej, když na to začne koukat. :) Rozhodně doporučuju a hlavně těm, kterým se líbí Chicago Fire, protože je tam hoodně často Antonio, což je vlastně brácha Gabrielle z Chicago Fire a toho já můžu. :D




Ravenswood



Info podle čsfd: Ravenswood, mestečko nacházející se nedaleko Rosewoodu v Pennsylvánii, už po několik generácí sužuje smrtelná kletba. Nepříjemné události spojí pět neznámých lidí, kteří budou muset společně pátrat v záhadné a hrůzostrašné historii tohoto města, aby zjistili něco o kletbě dříve, než bude příliš pozdě.

Můj komentář: Další spin-off, tentokrát seriálu Pretty little liars. Loni se s nimi roztrhl vyloženě pytel, ale je to spíš dobře než špatně. Seriál je teda dost strašidelnej, kdo se bál "Lhářek", rozhodně by na tohle koukat asi neměl. :D Mně to teda nevadí, ale jsou lidi poseroutkové. :) Myslím si, že na tenhle seriál si každej musí utvořit svůj názor a rozhodně doporučuju první vidět "Lhářky", mísí se to potom dohromady. :)

Středa:

Pretty Little Liars



Info podle čsfd: Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná...

Můj komentář: K tomuhle seriálu jsem se dostala prakticky z nudy, když nebylo do čeho píchnout a říkala jsem si.. hmmm, tak co teď? Nakonec jsem vážně ráda, že jsem do toho šla. Řadím ho k nejlepším seriálům, který sleduju. Baví mě, pořád se tam něco děje, jsou tak super lidi a to mi vyhovuje. Kdo se nebojí se občas trošku bát a být často překvapenej událostma, tak s chutí do toho. :)

Arrow



Info podle čsfd: Spravedlnost nikdy nemine svůj cíl! V adaptaci komiksové předlohy z dílny DC Comics před dnešním divákem znovu ožívá další kultovní kontroverzní hrdina. Miliardář Oliver Queen se po pěti letech trosečnického života na opuštěném ostrově vrací domů do Starling City se záhadným posláním a nebývalou schopností zabíjet a jako lučištník v tmavé zbojnické kápi vyhlašuje válku zločinu. Je odhodlaný napravovat křivdy, které napáchal jeho otec a bránit město proti všem, kdo by mu chtěli škodit. Jeho tažení ale komplikují temná rodinná tajemství, netušené spojení nejlepšího přítele se zlem a žena, již miluje, ale kterou už kdysi zradil. Oliverova cesta z mučivé ostrovní izolace až k přízračnému městskému hrdinovi, to je velkolepé dobrodružství a doslova trefa do černého.

Můj komentář: Tenhle seriál mě ze začátku hodně uchvátil, ale potom mě to nějak přestalo bavit. Viděla jsem pár dílů první série a přestala koukat. Nedávno jsem se k němu zase vrátila a opět mě baví. Je zajímavý vidět, jak dává jeden člověk do pucu všechny gaunery v jednom městě a přitom nemá žádný nadpřirozený schopnosti jako všichni jiný hrdinové. :)

Čtvrtek:

The Big Bang Theory



Info podle čsfd: Úspěšný TV seriál konečně na DVD. Dva fyzici Leonard a Sheldon rozumí úplně všemu, od nepřekonatelné gravitace černých děr po spletitou strukturu atomů. Jenže když vezmete ty atomy a zformujete z nich ženu, jsou oba vědátoři v koncích. Když se do sousedního bytu přistěhuje Penny, žena se všemi atomy na těch pravých místech, začne se soukromý vesmír pánů Leonarda a Sheldona rozpínat do netušených rozměrů. Tvůrci série Chuck Lorre a Bill Prady vytvořili skvělou melanž vědy, superhrdinů i sexu. Jim Parsons a Johnny Galecki v hlavních rolích rozesmějí každého.

Můj komentář: Kdo by neznal Big Bang? Můj nejoblíbenější seriál. Býval jím The O.C., ale tohle ho naprosto převálcovalo! Neznám nic lepšího. Samozřejmě jsou díly, který nejsou nejlepší, ale jsou díly, kdy se směju celých 20 minut!! Prostě od začátku do konce a těch je většina. :) Sheldonovi reakce, vtípky od Penny, Howardovi balící řečičky atd atd. :) Miluju to a nedokážu si představit, ani nechci, že tenhle seriál.. vlastně sit-com, jednou skončí.

The Vampire Diaries



Info podle čsfd: Byl by to klasický upíří příběh, kde se starodávný upír Stefan přistěhoval do malého městečka Mystic Falls kdesi v amerického lesích, a zamiloval se tam do krásné mladé dívky Eleny. Jenže děj se komplikuje, lidé umírají a na scéně se objevuje upírův zlý bratr Damon. Dávné spory se vzedmou, když i on najde zalíbení ve stejné dívce.

Můj komentář: Další z oblíbených seriálů. Chvíli to bylo docela trapný, přemýšlela jsem nad tím, že už koukat nebudu, ale nakonec se tam všechno zvrtlo a doteď jsem z toho naprosto mimo a nechápu to. :D Doufám, že se všechno vyřeší, nebo mi z toho snad i hrábne haha. :D Kdo nezná, minimálně zkuste první díl, protože Damon a Stefan.. potom Tyler.. rozhodně to stojí za to. Navíc tam v prvních sériích je taky Klaus a Elijah!! :)

Two and a Half Men



Můj komentář: Myslím, že k tomuhle seriálu není potřeba nějakej popis z čsfd, protože ho všichni moc dobře známe. Musím říct, že jsem ho neměla ráda. Dlouho jsem ho neměla ráda, ale pak jsem byla v Anglii, viděla to v angličtině a zalíbilo se mi to, protože to konečně bylo vtipný! Nakonec jsem ale zjistila, že nejvíc se mi líbí ty nový série, kde už není Charlie, ale Walden, kterýho hraje můj miláček Ashton Kutcher. V novýh dílech se objeví párkrát i Miley, Jake už je pořádnej chlap a ne žádný dítko. Musím se uznat, že je super vidět, jak se Jake změnil, vyrostl a zestárnul. :)

Jaké seriály sledujete vy? Ráda bych se dozvěděla o nějakých seriálech, který třeba neznám :))

5 komentářů:

  1. Ty toho sleduješ fakt hodně :O :D Já koukám akorát na The Walking Dead ,American Horror Story a občas si pustím díl Sexu ve městě..z tvých seriálů jsem sledovala akorát PLL a možná zkusím Two and Half Men..zbytek buď moc nemusím nebo to není můj žánr:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy se za to docela proklínám, protože když není čas, nahromadí se mi toho hrozně moc a špatně se to dohání :/ O American Horror Story jsem taky přemýšlela, ale to možná až skončí HIMYM a PLL bude mít pauzu, jinak to nemůžu zvládnout. :D

      Vymazat
  2. Většinu seriálů znám, nejradši mám asi 2 Broke girls, ten humor je boží, takový správně rýpavý :D

    OdpovědětVymazat
  3. Až na pár výjimek sledujeme stejné seriály :) já ještě koukám na Průměrňákovi, ti jsou taky skvělí :)

    OdpovědětVymazat