neděle 26. ledna 2014

Busy weekend

(Květen 2012)

V patek vecer, po mym celoulejvacim dnu me HD kolem 9. hodiny hodil na vlak, ja prisedla k Monce a pokracovaly jsme vlakem za Ivcou. Ve vlaku jsme si s Moncou pokecaly, ja ji obdivovala, ze se nakonec zvladla dostat az k nam (je to hroznej Matej a ztrati se i ve vlastnim baraku, tak proto :D). Ivca nas vyzvedla na nadrazi a jely jsme rovnou k ni. Jeste jsme pokecaly a sly spat. Rano jsme mely v planu vyrazit v 8 smer New Haven a Yale University, ale jelikoz Majda (Mailys - francouzska au-pair, co je tam s Ivcou), mela napad, ze by jsme mohly jit rano na snidani, protoze uz asi nikdy nevstane takhle brzo (vstava kolem druhy nejdriv kazdej den), tak jsme nakonec jely. :) Po ceste jsme se jeste stavily pro nejakou svacinu na ten cely den (povetsinou ovoce a hlavne piti, protoze melo byt horko). V restauraci jsem si dala jen french toast, Ivca to samy akorat jeste s jahodama a slehackou, Monca nejakyho hambace ci co (MAZEC :D) a Majda si dala palacinky s Nutelou. Bylo to opravdu vyyyborny! :)


Po snidani posilnene jsme konecne mohly vyrazit. Cesta tam mela trvat asi hodinku a 45 minut a taky to tak nejak i trvalo. Delala jsem navigatora a krom jedny odbocky, kterou jsme minuly, protoze jsem cumela do telefonu, tak jsme to zvladly uplne v pohode. :) Dojely jsme tam, zaparkovaly, zasly na informace pro mapu a mohlo se jit smerem shop s Yale vecma.


Maji toho teda pozehnane, to ne, ze ne. Navic modra je fakt dobra barva, ale na to, ze jsem tam byla uz po druhy, tak na me porad pusobi Harvard mnohem lip, nevim cim to je. :) Dokonce presne tenhle den mely v prostorach Yalskych parku srazy z uz davno dokoncenych rocniku. Byly tam stany, pod tim mraky stolu, jidlo a spousta a spousta lidi. Vetsina me s sebou i decka a proste fakt to bylo jako z tech americkych filmu. :) Kazdej mel na sobe cedulku se jmenem, bavily se tam v tech skupinkach a vladla tam hrozne fajnova atmosfera. :)) Prosly jsme to kolem, videly dokonce domy nejakych tech spolku, no mazec. Vlastne ty spolky ani nemam vyfoceny. :/


Pak jsme uplne splaveny sedly do Starbucks, kde byla snad az zima a mohlo se pokracovat smer plaaaaz. :) Vsechny jsme byly hrozne nateseny, prijely jsme tam a plaz fakt moc hezka, docela i velka, ale ta voda.. no ty blaho, to byly samy rasy, ale fakt vsude, hrozne nechutny. Udelaly jsme aspon nejaky fotky a reklo se, ze pojedeme domu a po ceste se stavime v Mallu. Nejvetsi sok byl pro me, kdyz si sedam do auta a na misto ridice si misto Ivci sedala Majda. Pamatovala jsem si, kdyz mi Ivca vypravela, jak se s ni poprve bala, tak me ovladl strach.. a taky, ze opravnene. :D Hlavne jeji, at se bavime v anglictine.. jako proc proboha, kdyz ona se s nama nebavi? Nechapu a nepochopim, ale jeji problem. My se bavily i anglicky a ona s nami stejne nekomunikovala. Proboha a jeji rizeni? Uz nikdy vic nechci zazit proboha! Jak jsem rikala, ze cesta ma trvat hodinu a 45 minut, s ni jsme to jely 2 hodiny a ctvrt a navic, ona plave po silnici, je videt, jak je nejista v tom aute a vydala se ridit na takovou dalku, to nepochopim. Ja v tom aute vynervovana, cekala jsem, kdy nas zabije a Ivca, kdyz videla, jak jsem na nervy, tak se me poad ptala, jestli se s ni nechci vymenit, ale ja to nakonec zmakla. :D Proste jizda smrti, jednou to malem naborila do auta, ktery nas predjizdelo, jak porad cukala s tim volantem, fakt priserny!!



A potom teda ten Mall.. to, ze prejela odbocku a pak jsme nahodou najely na jinou, to uz nekomentuju, ale hlavne Monca konecne tady v Americe zacala nakupovat. :D Utratila nekrestansky penize, ale na druhou stranu si toho koupila fakt dost. :) Koupily jsme v Targetu pizzu k veceri a jely ji dom udelat, najedly se a sly po narocnym vikendu spat. :)

V nedeli jsme se chystaly na Cesko-slovensky festival v NYC, vlak jel v 8:50, rano, ze nas Majda po dlouhym premlouvani hodi na nadrazi, nakonec ridila Ivca, tak jsme se nemusely bat, ze nas nekde vyklopi. :D V NYC jsme ve Strabucks koupily jenom neco na schlazeni a utikaly se sejit na Times Square s Nikcou. Sedly jsme do metra smer Astoria a nezavrely pusy. :) Cesta z metra trvala jenom par minutek, do Bohemian hall jsme dosly jeste opravdu brzo, bylo tam jenom par lidi, tak jsme si mohly v klidu objednat a hezky se nadlabnout. :) Ja jsem si dala halusky se zelim a holky svickovou, hrozne jsem se tesila na tocenou Kofolu, ale nebyla. :/ To bylo fakt hodne zlyy!! :// Co se dalo delat, ze jo. Aspon to jidlo bylo super. :D Mne pak jeste Ivca pozvala na venecek a ona si dala strudl. Dobrota, jak jinak. Dokonce ta babicka tam u toho mluvila cesky, klepaly se ji ruce a ten venecek ji i spadnul zpatky a rekla mi, abych si vybrala jinej, ale mne se tenhle proste libil, bylo tam hodne kremu. :D






Byl tam dokonce pruvod, kde nesly ceskou, slovenskou a americkou vlajku. Potom se hrala ceska, slovenska a americka humna a tancily se narodni tance. Mely to moc pekny. :)) Nejvetsi pecka dne byl ale jeden tatinek tam, ja se do nej naprosto zamilovala, byl to neskutecnej fesak. :D Nevidela jsem krasnejsiho chlapa, dokonce jsem si ho nenapadne vyfotila. :D Holky ty se mi porad tlemily, jak jsem z nej byla hotova, jak jinak. :D Pridaly se k nam potom jeste dve holciny, co s nima byla Monca na skoleni, tak nas nakonec bylo 6 a vedle nas si sedla jedna holka s dvema kamosema amikama, ale ona byla ceska. Rikala nam, ze taky zacinala jako au-pair a ted je tu uz 13 let. Panejo!!




Stravily jsme tam asi 3,5 hodiny a kecaly, jedly. Bylo to moc fajn. Domu jsem dorazila nejak pred sestou, jednou trosku vcas a ne az v 9 vecer. :D Jenom jsem tak rychle rekla, jak bylo a kde jsme byly a co jsme delaly a sla se vykoupat. Sedla jsem si k pocitaci, a ze vsem odepisu. To jsem se ale dozvedela, ze ma Barca v pondeli vecer odlitat domu, tu jsem nemohla sehnat, zacala jsem brecet a byla uplne bezmocna. Kdyz jsme se konecne spojily, rekla mi, ze je ve Starbucksu, tak jsem jenom shodila pyzamo a utikala za ni. Vsechno mi vysvetlila, jela jsem s ni k ni a pomohla ji trochu vytridit obleceni. Diky bohu nakonec neodletela, je to hrozne zdlouhavy, ale uvidime, jak to vsechno dopadne. Ma to tam fakt hrozne tezky, zabavili ji klice od auta, uz nesmi dokonce pouzivat ani varnou konvici a delat si kafe a kdesi cosi, proste priserny. Dom jsem prijela nejak pred desatou totalne vystavena, pustila film a usnula. :)

V pondeli bylo priserny horko, ale dalo se to zmaknout. Byl svatek a HM jela do NYC s rodinkou. HD byl doma, ale s nim je to vzdycky v pohode. Prisel chlapik na bazen a super, uz se cisti a nemuzu se dockat, az se budeme moct koupat. :)) Stella byla chudak celej den spocena, teklo z ni, triko mokry, no priserny. On kdyz to videl, tak jsme se sesbiraly, sedly do auta a jely do Walmartu koupit bazenek, vybraly jsme, koupily, prijely domu, on ho nafoukl, nanosily jsme do nej vodu a uz se cachtala. Nejdriv byla hrozna scena a rev, ale nakonec jsme ji nemohli dostat ven. Hrozne jsme se nasmaly a bylo to fakt super.


Jestli jsem napsala, ze v pondeli bylo priserny horko, tak to nema na dnesek. Dneska bylo 39 stupnu, mozna i vic, ale ve chvili, kdyz jsem se koukala, tak bylo takhle. Fakt hruza, uz aby byl bazen vycistenej, nemuzu se dockat azt am skocim, studena nestudena voda. :D Jinak Stellu ucime chodit na nocnik, je to docela mazec, ale dneska jsme byly docela sikovny a 3x se nam do nej vycurala, takze parada. HM svagrova mi teda hrozne pomaha, za co jsem hrozne rada. :)) Den jinak probehl naprosto v pohode, az na to horko teda, kdy ze me celej den skoro strikal pot. :D Zitra bude snad lip. :) Ted leje jako blazen. :/


Žádné komentáře:

Okomentovat