čtvrtek 13. února 2014

Nějaký to zdravější mlsání

Abych to nějak uvedla, je tu pár věcí, který o mně ještě nevíte. Jednou z nich je, že se snažím žít zdravě, jak nejvíc to jde. Můj největší problém je, že jsem závislá na čokoládě, případně Nutelle a podobných čokoládových blbostech, takže mi to vždycky nějak ujede a většinou nevydržím den bez čokolády, obzvlášť, když mám zrovna volno, nejsem v práci a nejsem ani ve škole, to jsou potom naprosto zlý dny. :D Vím, že podle mých článků z Ameriky to moc nezní, že bych jedla zdravě, ale to je spíš proto, že jsem nikdy nepsala o tom, co jím doma, ale spíš o tom, co jím venku. 
Než jsem odjížděla do Ameriky, v červenci jsem začala s tímhle životním stylem. Nejen, že mi to vážně moc zachutnalo, ale hrozně mě to bavilo, ani mi nevadilo, že pokud někam jdu, musím si s sebou připravovat obědy, svačiny, případně i večeře, spíš naopak, užívala jsem si to. Než jsem odjížděla, podařilo se mi shodit neuvěřitelných (pro mě neuvěřitelných) skoro 7 kilo!! Pro mě úspěch nad úspěchy, jelikož jsem nikdy nepila vodu, nejím zeleninu a tím pádem je pro mě příprava všech jídel mnohem těžší. Celkově toho moc nejím, ale to bychom se tu bavili o něčem naprosto jiným. Pořád jsem si dávala svojí oblíbenou Kofolu, občas nějakej Kebap, sem tam i pizzu, nějakou čokoládu a stejnak se mi to povedlo. Je fakt, že pokud by to bylo všechno na 100% dodržovaný, určitě by to šlo rychleji a zhubla bych víc.

Po příjezdu do Ameriky to bylo šílený, to byla doma samá pizza, zmrzlina, host dad miloval sladký, takže čokoláda a jiný dobroty byly na denním pořádku atd. Ještě jsem se snažila čekat vždycky s večeří na ně, najíst se potom s nima a to bylo většinou kolem 8. hodiny!! a samý velký teplý večeře. Nebyla jsem na tohle zvyklá, půl roku jsem doma takový věci prakticky neměla a potom? Samozřejmě jsem se rozežrala a to takovým způsobem, že se mi podařilo během asi tří měsíců přibrat skoro 15 kilo.. samozřejmě i s těma, co jsem shodila. O to to bylo horší, tím jak bylo tělo zvyklý na něco jinýho, tak jsem si pokazila celkovej metabolismus a bum. Vypadala jsem příšerně, co vám budu povídat. Ráda bych vám ukázala nějakej rozdíl, ale bohužel nemám fotky z doby, kdy jsem zhubla, pouze když jsem přibrala a z těch se mi doteď dělá špatně, když je vidím. Něco málo se mi tam podařilo dát dolů, ale žádnej zázrak to tedy vážně nebyl.
Abych se vrátila zpátky k tématu článku, když jsem se vrátila z Ameriky, bylo před Vánocema.. říkala jem si, že si užiju Vánoce, dobrý jídlo, cukroví a všechno a po Novým roce začnu opět natvrdo žít zdravě. Potom jsem zase odjela do Anglie, tam se obědy nejedí, děcka jedí brambůrky, sýrový tyčky, sušenky a toasty. Doma vlastně krom toastů a věcí přímo na večeře každej den nic nebylo, takže mi nezbylo nic jinýho, než prostě jíst to, co je a co dostanu. Nebylo to tam teda tak příšerný jako v Americe, ale taky docela síla. Můj žaludek už z toho musí být naprosto hotovej. :D
Vrátila jsem se z Anglie a jedu si zase to svoje, vyhovuje mi to. Do školy si připravuju obědy, svačiny, večeře.. záleží na tom, jak dlouho ve škole jsem. To samý do práce, jen tam je problém, že mám třeba za 8 nebo 10 hodin jednu půl hodinovou přestávku, takže tam to pravidelný moc dodržovat nejde. :/

Konečně se dostaňme k nadpisu článku. Chtěla bych uvést pár "zdravých" dobrot, kterýma si oslazuju svůj už tak dost sladkej život. :) Jsou tam uvozovky z důvodu toho, že si nemyslím, že něco z toho je vážně tak moc zdravý, jak se říká nebo si lidi myslí, spíš je to pro lepší pocit, než když si člověk dá tabulku čokolády, případně tatranku nebo misku zmrzliny. :)


Vyfotila jsem jen to, co mám zrovna teď doma a je fakt, že už je to nějaká doba, co jsem udělala nějakou výpravu za dobrotama, měla bych to napravit. Je ale fakt, že jsem stejně většinu času na koleji a zbytečný tím pádem mít toho doma nějak moc. :)
Na fotce můžete vidět sušenky od Havlíčka. Určitě každý někdy viděl pořad na Primě Jste to, co jíte. Pro mě je to rozhodně jeden z nejlepších pořadů, který v Čechách máme. :) Člověk se tam dozví spoustu věcí. Sušenky můžete koupit ve třech různých variantách - žitné, žitné kakaové a lískooříškové. Mně už bohužel zůstaly jen tyhle dvoje a uvnitř jich už taky dvakrát moc není haha. Sušenky koupíte v každý zdravý výživě, ale já většinou nakupuju v Globusu, kde je najdete normálně v sušenkách a ne v oddělení zdravých výrobků, jak jsem prvně očekávala. :D Těch výrobků od značky REJ je spoustu a na všechny se můžete podívat tady. Chtěla jsem přidat ještě odkaz na všechny díly Jste to, co jíte na youtube, ale bohužel ten channel už neexistuje. :D Koukala jsem ale, že se většina těch dílů na internetu dá najít, případně by to určitě šlo i přes Prima Play. :)
Další, co miluju jsou Kukuřičný lupínky. Mají dvě příchutě (jiný jsem aspoň zatím neviděla) a je to Mořská sůl a Rajče a bazalka. Ty slaný mi po pravdě moc nechutnaj, ale tyhle.. to je pro mě naprostá lahoda a musím se vždycky hodně držet, abych nesnědla celej pytlík. :D Kupuju je taky většinou v Globusu, ale pokud tam nemám cestu, mají je taky v každý DM drogerii. Cena se pohybuje kolem asi 22-25 Kč, stojí za to vyzkoušet. :))
Sušenky Fitness jsou skoro novinkou a tu oříškovou jsem objevila až nedávno, protože u nás v Albertu mají jenom Cookies nad cream a čokoládovou. Hned jak jsem to vyfotila jsem jí snědla a musím říct, že nejlepší je rozhodně ta čokoládová. Co vím, tka mají ještě jahodovou a natural. Natural bude podle mě chutnat, jako cereálie Nestlé Fitness, který zbožňuju, tak by mohla být výborná a jahodová mě ani neláká. Nemám moc rád ty kousky ovoce v něčem, i když jsou falešný. :D Cena je ve většině obchodů 9,90 Kč.
Maxi Nuta! Jedna věc, kterou jsem si oblíbila díky mojí kamarádce, která žije zdravě celej svůj život, protože doma tak prostě jedí a žijou a je k tomu vedená od malička. Díky ní jsem se k tomuhle životnímu stylu vlastně dostala celkově, ale o tom třeba jindy. :) Je to skvělá věc, aspoň teda pro lidi, který milujou oříšky. Mají děsně moc druhů, spíš vám sem dám odkaz a kdo bude chtít a nezná tuhle dobrotu, podívá se na odkaz. Jediná jejich taková malá vada na kráse je, že na jejich velikost jsou docela drahý, ale to je asi těma oříškama, který přeci jen nestojí pár korun. :)

K dalším mým oblíbeným dobrotám patří Amarantová "sušenka" od Alnatury. Objevila jsem jí až někdy před Vánocema, když jsem byla s kamarádkou po nákupech v Žitavě a brouzdaly jsme německým skvělým DMkem. V německu jí mají v mléčný i hořký polevě. Já osobně hořkou čokoládu moc nemusím, ale vyzkoušela jsem oboje a v tomhle případě tam není moc rozdíl v chuti, možná bych mohla i tvrdit, že ta hořká je lepší a to je dobře, protože v našem DMku mají jenom tu hořkou. :D Každopádně mi na nich vadí, že jsou děsně drahý, tím pádem si je dopřávám opravdu málo. :/


Na čem poslední dobou nejvíc ujíždim? Hmm rozhodně to jsou Line tyčinky od Bona vita!! Konkrétně teda na tý s mléčnou náplní a v závěsu za ní je hned ta oříškovo-kakaová! Skoro pořád mám nějaký doma (momentálně ne :D), ale možná bych nějakou našla v nějaký kabelce, batohu nebo tak podobně a zcela jistě jich pár mám na koleji, protože bez nich jednoduše nemůžu žít! :D Pokud bude zase někdy cestovat, nevím, co budu dělat! :D Ještě bych asi měla zmínit, že je dělají i ve variantě Tiramisu, ale na tu jsem ještě neměla odvahu. :) Jejich cena je kolem 6-7 Kč. :)




Jednou z dalších věcí, co mi dělá radost jsou Free Style rýžový chlebíčky s rajčetem a bazalkou. Sýrový taky nejsou špatný, ale rajče a bazalka prostě vede! :) Dříve dělali ještě s mořskou solí nebo tak něco a ty byly taky výborný, ale bohužel je už nemaj. :D Jsou skvělý, když má člověk chuť na něco slanýho, má přitom třeba trošku hlad a tak. Tak je aspoň využívám já. Mají ještě příchuť pečených brambor s kmínem, ale moc si to po pravdě nedokážu představit, takže jsem je ještě pořád neměla. :) Jejich cena je kolem 13 Kč. :)



Doufám, že jsem tímhle článkem třeba někomu pomohla k tomu, najít pro sebe nějaký skvělý věci, který jsou pro naše tělo trochu lepší než to, co třeba zrovna jíte. :)

A co vy? Jíte zdravě? Máte pro mě třeba nějakej typ nebo něco, co musím na 100% vyzkoušet? :)  

6 komentářů:

  1. Ahoj! Byla jsem věrnou čtenářkou tvého předchozího blogu a tady na novém jsem se těšila na další novinky nebo cokoli, co budeš psát. Každopádně tenhle článek je dost zajímavý, sama se věnuju aktivnímu a zdravému životnímu stylu, takže je více než jasné, že se mi tenhle článek líbí. :) Mám dvě internetové stránky, které by se ti mohly líbit : http://www.jimejinak.cz/
    http://www.dobre-zdravi.cz/zdrava-vyziva-zbozi/c-1111/

    Myslím si, že nejsou špatné a je tam spousta dobrých věcí. Měj se krásně a těším se na další článek! :) Terča

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Terčo, těší mě, co vidím. :) Doteď mě hrozně mrzí, že jsem s tím blogem předtím přestala, ale prostě nebyl čas a takový to, že přidám článek jednou za měsíc nebo dva, to mi přišlo takový odfláknutý. Teď jsem ráda, že jsem se do toho zase pustila a hrozně mě to baví. V nejbližší době bych chtěla popsat moje zážitky z aupairkování v Anglii, tak snad to potěší stejně, jako Amerika :)
    Na tvoje stránky se ráda podívám a děkuju za ně! Uvítám cokoliv, co mi dodá nový nápady :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak já si myslím, že to byl hlavně Tvůj rok. Je sice škoda, že si potom nepřispívala, ale v podstatě to byla tvoje věc, hlavní je užívat si. :) Jsem ráda, že jsi začala opět psát a ještě z takového soudku, moc mě to překvapilo a také potěšilo. Pokud si na něco ještě vzpomenu, tak ti to ráda opět pošlu. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem ráda, že jsem takhle potěšila. :) Samotnou mě to dost mrzí, protože člověk si přeci jen nepamatuje úplně všechno. Každopádně.. beru to teď trošku jinak, předtím jsem si pořád říkala, že musím napsat článek, teď je to spíš tak, že pořád přemýšlím, o čem všem bych mohla napsat a těším se třeba domů z práce, že si sednu a budu moct psát místo vysedávání na Facebooku. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za tipy na zdravé dobroty, já si občas kupuji ovesné sušenky od emca (hlavně kokosový, ty jsou nejlepší), takže mi tenhle článek rozhodně rozšířil obzory :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší :)) rozhodně vše stojí za to ochutnat a já děkuji za připomenutí ovesných sušenek od Emca :) ty jsou taky skvělý.. :) teď mají nový (ale zatím jenom někde), polomáčený v čokoládě.. mňam :D :))

      Vymazat