neděle 26. ledna 2014

Barči narozeniny + Washington D.C.

(Červen 2012)

Co tak napsat k uplynulymu tydnu. :) Barci narozky jsme nakonec oslavily u vodopadu, na prolejzackach a hrozne jsme se nasmaly. Potom daly jen neco studenyho v Dunkin Donuts a jelo se dom. Mela hroznou radost z mych darku (nechala jsem ji udelat tricko s nasi fotkou a napisem, koupila nalepky na nehty, havajsky vence, co se ji hrozne libily a pranicko samozrejme).



Utery se hrozne tahlo, hlavne asi proto, ze jsme uz nemely nasi music class, ale zmakly jsme to. :)
Ve stredu uz byl HD doma, vezla jsem ho do nemocnice, udelala se mu na zapesti nejaka boule (cista ci co), tak mu to museli vyriznout, chudak. :/ Kolem pul 3 jsme ho zas vyzvedly a Stella potom padla, ani nevedela si myslim. :D Po celym dni v bazenu. Vecer jsem mela vezt zase Barcu na tetovani, ale co se nestalo. :D Dojedem tam, Barca rika ty zensky, ze je objednana a ona jako at vydrzime, tak cekame.. ona ji zavolala a rika, ze jako ji vcera 3x volala, nebrala to, tak misto ni dali nekoho jinyho. :D Mazec proste. Tak jsme nakonec jely jinam, tam ten chlapek byl hrozne ochotnej, proste stylar, milej, povidal o tom a fajn to bylo. Vyzarovala z nej takova ta energie, asi spravnej tater. :D Ten ji teda rekl, ze ve ctvrtek v 1 ji to udela. Tak se taky stalo. :)
Ve ctvrtek byl HD doma, ja se Stellou skoro cely den v bazenu a Barca se nam prijela ukazat. Ma to fakt krasny, na zadech a proste.. no krasny. :D
Patek utikal docela rychle, vsichni byli doma, ale dalo se to prezit, odpoledne se navic zase stavila Barca, dovezla nam ananas (vi, ze ho mame radi), pokecala s nami a zase jela.

Vecer jsem se uz jenom vykoupala, zabalila vsechno, co bylo potreba na vylet a v 9:24pm mi jel vlak. Ivca mi napsala, kde sedi a mohlo se jet. :)) Sly jsme se podivat na Times Square, Ivca ho v noci jeste nevidela, sedly jsme do Starbucks, pokecaly a probraly cely tyden (to, co jsme nestihhly ve vlaku a za cestu tam :D) a pokracovalo se zpet na TS. Tam jsme koukaly na nejaky umelce a tak, potom se slo na bus. Jelo nam to v 1:15 rano. Mazec!! Modlily jsme se, ze budeme tak unaveny a hned usneme, ale omyl.. jak jinak. :D Za prve tam byla hrozna zima, ale prisernaaaa!! Klimoska na plny pecky, my navleceny a porad nam byla kosa. Spaly jsme obe dohromady takovou hodinu, vic urcite ne.


Dojely jsme do DC nejak pred sestou hodinou rano, sedly si pred Union Station, "posnidaly" a mohlo se vyrazit smer Capitol. BYly jsme vyrizeny, unaveny, nevyspaly.. hrozny. :D Dosly jsme ke Capitolu a samozrejme tam nikdo nebyl, tak jsme mely aspon sanci udelat super fotky bez lidi. :)


 


Dalsi na programu byla stara posta a budova FBI a jelikoz ulic, kterou jsme chtely a potrebovaly jit, byla uzavrena kvuli nejaky BBQ soutezi, tak jsme se musely vracet a vselijak to obchazet.. silenost, hlavne jak jsme byly unaveny. Cas se navic tahnul jak jen mohl. :D Potom jsme zavitaly do suvenyru, kazda neco malo koupily (ja samozrejme vic, protoze jsem blazen na suvenyry).. koupila jsem si mimo jine tricko s americkou vlajkou, kde je napsano Future president a pod tim jeste Washington DC. To me pobavilo.. a protoze jsem prcek, muzu si dovolit detsky velikosti za nizsi cenu. :D haha.. zavidte! :P :D narazily jsme jeste na dalsi shop blizko Bilyho domu, kam jsme vlezly a ja si koupila moji vysnenou kopii Deklarace nezavislosti.. ted se citim, jako v Lovcich pokladu.. haha :D Dalsi kam jsme mirily byl samozrejme jiz zmineny Bily dum. Diky tomu, jak brzo jsme tam byli, bylo tam malo lidi, takze super prostor na foceni. :)


Na louce pred nim jsme si daly jeste svacu, kde nas otravovala jedna veverka. :D Ta sla primo po mne. :D Tam jsme udelaly jeste fotky s Washington monumentem a slo se dal.


Cas porad neutikal a neutikal. Dosly jsme k World War II memorialu, tam se mi moc libilo, vodotrysky a tak.. krasa. :)


Dal jsme daly zastavku v dalsim parku, posedely, odpocinuly si.. sly na Vietnam veterans memorial a potom na Lincoln memorial.


Dalsi byl na rade Roosevelt memorial, tam jsme si daly dloooouhy odpocinek, snad hodinu jsme tam sedely, ani nic nerikaly.. mely jsme fakt dost. :D


Kdyz jsme se teda uracily zvednout, cekala nas uz posledni zastavka dne.. Jefferson memorial. Musely jsme kvuli tomu obejit cely jezero, ale bylo to pekny. :) Tam jsme daly dalsi prestavku.. jak jinak. :D



Odtamtud jsme si to namirily do Starbucks na ledovej caj na schlazeni.. bylo to fakt potreba v tom paraku a pred sedmou sme dorazily na hostel. Bylo to v nejaky hodne divny ctvrti. :D Samy cerny, ale prezily jsme. :D Kdyz jsme dosly pred nej, docela me polilo horko a rikala jsem si, ze si z nas snad nekdo dela prdel. :D Uvnitr to bylo ale diky bohu fakt hezky. :) Vsechno jsme vyridily, dosly se osprchovat a cekaly, kdo prijde a neprijde. Uz tam byly dva kufry, tak jsme byly zvedavy. Ja, agent FBI jsem zjistila, ze jedna je ze Svycarska. :D Samozrejme podle adresy na kufru. :D Ta taky po nejaky dobe prisla, seznamila se s nami.. chvili jsme pokecaly a sla na pocitac. :) Kdyz se vratila, vsechny jsme lehly do postele a usnuly (asi v 9 nebo pul 10 :D). Co se ale nestalo.. dorazila slecna cislo 2 a rozsvitila komplet v celym pokoji to nejvetsi svetlo, co snad existuje. :D Ja se vzbudila a jen slysela, jak se omlouva.. tak rikam, ze teda ok.. cekala jsem, ze zhasne, ale ne. :D Ja hlavne jak byla zblbla, tak cumim na telefon na hodiny (myslela jsem, ze uz je rano.. haha) a pul 11.. tak rikam dobry a usinam a rikam si... to je blbost.. :D Koukam znovu a zas pul 11, tak jsem si rekla, ze teda asi jo a usnula. :D

Rano jsme vstavaly nejak v 8, oblikly se, vycistily zuby a zas vyrazily. Nejdriv jsme si daly neco k snidani, posedely, nabraly silu, vymyslely, co se podnikne a mohlo se jit. :) Puvodne jsme chtely jet do Georgetownu, tam se projit a mrnkout na univerzitu a potom jet na Arlington cemetery, ale nechtelo se nam. :D Rekly jsme si, ze to videt asi nepotrebujeme, tak jsme nakonec sly do National Air and Space muzea. :) Tam to bylo super, uz se tesim na Floridu do NASA! :))



To byla posledni zastavka v DC, pak uz jen cesta na bus a frr domu. :) Cesta docela utekla, jen byl trosku traffic, ale fajn. Domu jsem dorazila pred devatou, HD me vyzvednul na nadrazi. Dala jsem si k sobe jenom veci a jdu nahoru pozdravit HM. Prijdu tam a co se nedeje.. zhasnuto, hori dort se svickama Happy Birthday a uprostred s namalovanou dvacitkou. Oni zacli zpivat Happy BDay a bylo to hrozne krasny. :) Prekvapko jako blazen, balonky a tak. Mela jsem si neco prat, tak jsem si prala a sfoukla svicky (ktery jeste horely :D). Prisly na radu jeste darecky.. dostala jsem prani.. krasny New Yorsky, parfem od Calvina Kleina a tricko Raplh Lauren.. paradicka. :)) Spokojenost. Jeste mi prislo pranicko od rodicu a babicky. :) Narozeniny mam sice az ve stredu, ale pry to udelaly uz ted, jelikoz v tydnu nebude cas. Bylo to od nich fakt moc mily. :))
P.S.: Dort je samozrejme vybornej, HM proste umi! :D :))





Žádné komentáře:

Okomentovat